În loc de program electoral, liberalii ne livrează grozăvii!

125

Campania electorală se apropie de final. Liberalii din Olt se laudă că au luat la pas judeţul, au stat de vorbă cu oamenii şi le-au spus cât de ,,frumos şi deştept” este tehnocratul Dacian Cioloş şi ce intenţii bune are viitorul guvern liberal condus de el. În realitate, campania PNL Olt a constat în întâlniri cu activul de partid cărora candidaţii le-au spus cum să-i denigreze pe principalii adversari, astfel încât oamenii să nu-i susţină pe ,,roşii”, ci să le dea lor, ,,galbenilor”, votul. Nici jurnaliştilor, în cele câteva conferinţe de presă susţinute în precampanie şi în campanie, nu le-au spus nimic, concret. Mai pe româneşte, nu ne spun ce vor să facă, nu ne spun care sunt proiectele lor pentru ca noi să ducem un trai mai bun, cu excepţia unei platforme care promovează doar principii, dar ne avertizează că, dacă nu-i votăm, PSD ne va vinde ruşilor. „Mama Omida“ a PNL-ului, ce şi-a distribuit prezicerea prin Olt, a fost atacată cu plângere la poliţie şi sesizare la BEJ şi BEC de către PSD Olt.

PNL Olt ne oferă un pliant penal în loc de program electoral

50.000 de exemplare ale unui pliant electoral a tipărit PNL Olt, executate de SC Tipografia Prod Com Târgu Jiu. Exemplare care îi îndeamnă pe cetăţenii Oltului să voteze. Nu prezintă cine sunt cei pe mâna cărora ar trebui să mergem să ne reprezinte în Parlament, nu ne spun ce vor să facă ei, liberalii, pentru ca noi să decidem să aplicăm ştampila pe săgeată, ci că Cioloş e un om cinstit, că PNL luptă împotriva corupţiei sau că Guvernul Cioloş a dat în avans banii de la APIA. Pe verso, ne zâmbeşte Dragnea. Nu am greşit pliantul şi nici nu este unul comun PNL-PSD. Pe fond roşu de partid, aflăm că PSD va vinde ţara ruşilor, că PSD menţine ţăranii în sărăcie şi alte acuzaţii la adresa Partidului Social Democrat. Aşa au înţeles urmaşii lui Brătianu să facă o campanie cinstită, denigrându-şi principalii adversari, aşa respecctă ei legea încălcând-o cu bună ştiinţă. Şi mai vorbesc de cinste, de respectarea legii, de câte-n lună şi în stele… Dovadă că încă nu au înţeles că electoratul oltean o fi el sărac, dar nu şi prost.

PSD Olt ia în calcul solicitarea de despăgubiri de la liberali

Considerând defăimătoare informaţiile de pe fluturaşii PNL Olt, social-democraţii de pe la noi au depus plângere la Poliţie, dar şi sesizări la BEJ Olt şi BEC. Iar instituţiile abilitate le-au dat dreptate. Potrivit hotărârilor BEJ şi BEC, pliantele în cauză încalcă prevederile art. 65, alin. 5 din Legea 208/2015 cu completările şi modificările ulterioare care preved: ,, În campania electoraală se interzice folosirea mesajelor sau sloganurilor cu caracter discriminatoriu ori a mesajelor de incitare la ură şi intoleranţă. În sensul prezentei legi, prin discurs care incită la ură şi la discriminare se înţelege atât discursul, cât şi mesajele de propagandă electorală care incită, promovează ori intensifică ura rasială, xenofobia, antisemitismul, alte forme de ură bazate pe intoleranţă sau orice altă formă de discriminare prevăzută la art.2 din Ordonanţa Guvernului nr.137/ 2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicate”, se arată în hotărârea BEJ.
Potrivit hotărârii amintite, nr 346 din 06.12, la art. 1 se interzicea materialele denigratoare şi se dispunea înlăturarea lor din spaţiul public, iar la art.2 se face precizarea că în cauză s-a dispus sesizarea IPJ Olt pentru îndeplinirea hotărârii. Pentru încălcarea legii, în cel mai fericit caz, PNL se va alege cu o amendă. La fel şi şeful organizaţiei care a dispus acest lucru sau, poate, cine ştie, cu un dosar penal.
Nu doar că nu au respectat prevederile hotărârii BEJ şi nu au trecut la înlăturarea materialelor denigratoare din spaţiul public, dar nici nu au sistat distribuirea lui, prin înaintarea unei adrese în acest sens către Poşta Română, împărţitoarea flayerelor în cauză.

Ştirbu, bun de plată şi obligat să dea socoteală

Câţiva liberali ,,cu scaun la cap” ne-au mărturisit că au primit şi ei în cutia poştală materialele denigratoare. Ei ne-au mărturisit că au fost scârbiţi de ce au citit pe flayere şi că, dacă până atunci au susţinut PNL pentru o persoană anume, lucrurile s-au schimbat, iar la alegeri vor vota orice alt candidat mai puţin pe cei ai PNL.
,,Nu mă refer la conţinutul acelui material, ci la faptul că el încalcă legea, iar ei susţin că se deosebesc de PSD-işti tocmai prin corectitudine. Păi, asta-i corectitudine? Dacă ne iau de proşti pe noi, membri PNL, mă întreb cam cât valorează ceilalţi pentru ei”, ne-a declarat Remus Popa.
Liderii social-democraţi din judeţ sunt decişi ca, după soluţionarea aspectelor penale ale sesizării, să ceară şi despăgubiri adversarilor politici. Rămâne de văzut la ce sumă evaluează conducerea PSD Olt pierderile electorale suferite în urma distribuirii pliantelor în cauză, prin intermediul Poştei Române.Cică nu vor oferi discount liberalilor pentru acest material care, în loc să le aducă voturi, are efect invers. Orice psiholog le-ar fi spus care este efectul distribuirii unui pliant cu un astfel de conţinut. Doar că, preşedintele veşnic interiamar al PNL Olt, Gigel Sorinel, aşa după cum l-a botezat mama lui, a gândit la nivelul numelui.

Dispută penală pe final de campanie

Hotărârea amintită mai sus nu este prima dată de BEJ în defavoareaa PNL. Cu aproape o săptămână în urmă, ei respinseseră o sesizare depusă de liberali cu privire la distribuirea tichetelor sociale de către municipalităţile din Slatina şi Caracal, tichete destinate celor mai săraci locuitori şi pe care liberalii le-au catalogat drept mită electorală. Organismele abilitate să vegheze la buna desfăşurare a campaniei electorale şi la respectarea prevederilor legale pentru această perioadă nu le-au dat dreptate. Ca şi cum nu ar fi suficient că subordonaţii Alinei Gorghiu sau opus distribuirii tichetelor sociale după ce au votat acest lucru în legislativele locale, trebuie spus că sesizările liberlilor la BEJ, BEC şi IPJ au fost depuse, nu pe 5 decembrie aşa cum anunţase liderul PNL Olt, ci pe… 1 decembrie, de Ziua Naţională. Frumos respect pentru această zi specială! Oameni parolişti liberalii ăştia care şi-au îndemnat contracandidaţii să nu facă pe 1 decembrie campanie electorală, respecând astfel Ziua Naţională. Să nu facă alţii, ci doar ei.