Slătinenii, campioni mondiali

89

România a cucerit toate medaliile de aur puse în joc la Campionatul Mondial de fotbal-tenis, desfăşurat recent în Cipru. Din lotul naţional au făcut parte şi trei sportivi de la Athletic Slatina. Ei au obţinut 8 din cele 13 medalii de aur cu care echipa naţională s-a întors acasă. Sportivii slătineni nu se află la prima performanţă deosebită. Ei sunt câştigătorii Campionatului Național, dar şi ai Cupei României.

Sebastian Jecu a descoperit fotbal-tenisul de mic. Prima performanţă deosebită a fost obţinută la vremea junioratului, când a devenit campion mondial. După 20 de ani şi mulţi ani de trudă, Sebastian a recidivat. El s-a întors recent de la Campionatul Mondial din Cipru cu medalia de aur la dublu mixt.
,,A fost o competiţie extrem de grea datorită numărului mare de echipe participante, 25. Am stat şi câte 15-16 ore în sală, meciuri foarte multe, foarte multe probe-13 probe. Cu toatea acestea nu am câştigat doar medalia de aur, reuşind o performanţă nemaiîntâlnită pentru sportul românesc: ne-am întors acasă cu toate medaliile de aur puse în joc. Am câştigat tot ceea ce era posibil!”, ne-a declarat Sebastian Jecu, campion mondial la fotbal-tenis, categoria mixt, despre competiţie.
Athletic Slatina a avut trei sportivi în lotul național care a participat la Campionatul Mondial din acest an. Ei au obţinut 8 din cele 13 medalii puse în joc şi caştigate, în totalitate, de componenţii naţionalei noastre.
,,Clubul nostru a dat la naţională trei jucători: Lucian Purice, Marius Stoenică şi Sebastian Jecu. Ei au avut o contribuţie deosebită la rezultatul de excepţie obţinut de lotul naţional la Camponatul Mondial de Fotbal-tenis. Ei au reuşit să câştige mai mult de jumătate din zestrea de medalii cu care Naţionala s-a întors acasă. Performanţa lor este extraordinară, care ne-a bucurat extrem de mult. Ea vine să demonstreze că, deşi Athletic Slatina este un club tânăr, este unul performant”, a declarant, pentru Realitatea Oltului, Sebastian Noajă, preşedintele clubului Athletic Slatina.
Dincolo de medaliile de aur, sportivii noştri s-au întors acasă şi cu o serie de titluri care vin să le confirme valoarea. Astfel, Anamaria Gherghel a cucerit titlul de cea mai bună jucătoare a turneului, iar România a fost desemnată cea mai bună ţară a acestei competiţii. Marius Stoenică a fost ales cel mai bun jucător al competiţiei, iar titlul de cel mai bun antrenor l-a obţinut Frederico Tavares Tchabass, care este şi preşedintele Federaţiei Române de Fotbal- tenis. „Am depăşit cu mult obiectivul propus la plecarea din ţară, acela de 9 medalii de aur. Este flatant să facem legea de o asemenea manieră la nivel mondial în fotbal -tenis, în condiţiile în care se află sportul românesc. Deja mă gândesc la următoarea ediţie a Campionatului Mondial, pe care încep să o pregătesc”, a declarat Frederico Tavares Tchabass, pentru ProSport.
Medalii de aur au fost cucerite în următoarele probe: simplu senioare – Anamaria Gherghel, care a învins în finală o jucătoare din Cipru de Nord; simplu juniori – David Lică, care a învis în finală un jucător din Ungaria; simplu seniori Florin Purice, care a învins în finală un jucător din Croaţia; dublu juniori – Daniel Popovici, Răzvan Molea, David Lică, Darius Pufu – adversară echipa Ungariei; dublu fete – Anamaria Gherghel, Florina Chiar, Ana-Maria Rizescu, Paula Paraschiv – adversară echipa Danemarcei; dublu mixt U 21 – Mariana Lică, Paula Paraschiv, Norbert Varo, Marius Stoenică – adversară echipa Ungariei; dublu seniori mixt: Anamaria Gherghel, Florina Chiar, Marius Stoenică, Sebastian Jecu – adversar Moldova; dublu seniori: Lucian Purice, Florin Purice, Marius Stoenică, Răzvan Păuna – adversar Franţa; triplu fete: Letiţia Bivolaru, Anamaria Gherghel, Florina Chiar, Ana-Maria Rizescu, Mariana Lică, Paula Paraschiv – adversar Danemarca; triplu junior: Daniel Popovici, Răzvan Molea, David Lică, Darius Pufu – adversar Ungaria; triplu mixt U21: Mariana Lică, Paula Paraschiv, Norbert Varo, Marius Stoenică, Răzvan Vornicu – adversar Moldova; triplu mixt seniori: Anamaria Gherghel, Florina Chiar, Ana-Maria Rizescu, Lucian Purice, Florin Purice, Nicuşor Ilinca – adversar Ungaria; triplu seniori: Lucian Purice, Marius Stoenică, Răzvan Păuna, Lorin Petrescu, Adrian Cârstea, Ovidiu Pintea – adversar Franţa.
Antrenorii lotului tricolor care a reuşit să obţină performanţa deosebită sunt: Frederico Tavares Tchabass, Ionuţ Dina, Dorina Păuna, Druncea Dima şi Gyula Varo

Rezultatele deosebite obţinute sunt rodul unei bune pregătiri efectuate sub comanda antrenorilor lotului național.
,,Am avut un stagiu de pregătire de o săptămână, la Izvorani, şi şapte zile de cantonament în Cipru, după care a început acest campionat mondial. Antrenorul lotului naţional, domnul Frederico Tavares Tchabass, cunoscut pentru antrenamentele dure pe care le face, a avut grijă de noi. Trei antrenameente pe zi, primul era la şapte dimineaţa, alergam 7-8 kilometri în fiecare dimineaţa, masă, odihnă… următorul antrenament era în jurul a 10,30 dimineaţa şi consta în două ore de pregătire specifică în sală, atacuri, linii scurte, iarăşi masă, odihnă şi ultimul antrenament era seara la ora 18. Tot aşa, antrenament specific, foarte multe antrenamente cu mingea de baschet. Noi, mingea de fotbal-tenis am văzut-o în Cipru, în România nu am văzut-o”, a mai spus căpitanul echipei de la Athletic Slatina, Sebastian Jecu.
Campionatul Mondial de Fotbal-tenis s-a desfăşurat în Cipru, la Nicosia, în perioada 13-19 noiembrie. În cei 10 ani de la înfiinţarea Federaţiei Române de Fotbal-Tenis, România a obţinut 60 de medalii din care 21 aur, 9 argint și 30 bronz.