Surprize- surprize la Doina Oltului: realizatorul discografiei unor mari artiști dirijează orchestra

172

Unul dintre artiștii renumiți în zonă, cunoscut pentru talentul de a realiza albume pentru artiști valoroși, s-a alăturat echipei Ansamblului Folcloric Doina Oltului. Constantin Ceaușu a coordonat lecția deschisă despre folclor susținută săptămâna trecută de către ansamblu la Colegiul Ion Minulescu Slatina.

În plin proces de “remodelare”, Ansamblul Folcloric Doina Oltului s-a prezentat de curând cu un membru valoros în echipă. Constantin Ceaușu, cel care va dirija orchestra, a coordonat prima parte a proiectului de prezentare a tezaurului folcloric oltenesc elevilor de liceu din Slatina, o lecție deschisă susținută de orchestra și soliștii conduși de directorului Ion Crețeanu la Colegiul Ion Minulescu.
Misiunea lui Constantin Ceaușu s-a dovedit una ușoară, acesta fiind profesor de muzică și fost director al centrului Cultural din Drăgășani.


Noua “achiziție” a ansamblului oltean este una cu atât mai valoroasă cu cât Doina Oltului are mare nevoie de un artist care să scrie piesele, după ce fostul șef al Secției populare a fost schimbat, păstrându-și doar funcția de concert maestru (prima vioară). Artistul drăgăneștean este cunoscut pentru creațiile sale artistice, fiind autorul a trei albume ale solistei Maria Ginea, alte trei scrise pentru Emilia Ghinescu, olteanul Gabriel Zăvoianu și mulți alții, printre descoperirile profesorului numărându-se și Marcu Nicolici.