13 mandate de reținere pentru traficanții de droguri

601

9 membrii ai grupării destructurate ieri de către polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii DIICOT Olt, specializată în trafic de droguri de risc, vor ajunge astăzi în fața magistraților Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă. Pentru alți 4, s-au emis mandate de reținere în lipsă.

 

Peste 2 kilograme de cannabis au fost ridicate ieri, în urma a 10 percheziţii domiciliare efectuate de către poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt şi procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Olt, împreună cu poliţişti din Slatina și Caracal în județele Olt şi Teleorman, la locuinţele a 12 persoane bănuite de trafic şi consum de droguri.
Procurorii au emis 49 de mandate de aducere pentru tot atâtea persoane, fiind puse în executare 37 de mandate de aducere, iar persoanele în cauză, consumatori sau traficanți, conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.
Au fost emise 13 mandate de reținere, 9 traficanți ajungând în arestul IPJ Olt după audieri, astăzi urmând să fie prezentați cu propunere de arestare preventivă magistraților Tribunalului Olt. Cum 4 persoane nu au fost găsite ieri la percheziții și nici conduse la audieri, în cazul acestora s0au emis mandate de reținere în lipsă.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate 117 pachete de cannabis și 3 pungi de cannabis (aproximativ 1,5 kg.), 19 doze din muguri de cannabis (aproximativ 9,5 grame ), 7 pliculeţe cu material vegetal uscat, 1 plic tranparent cu muguri de cannabis (aproximativ 3 grame), cântare, telefoane mobile, precum și 60 lire sterline și 850 de lei. Liderii grupării sunt Florin Alexandru Caraiman, zis Alex, din Caracal, Marius Vasilică Cheroiu, zis Timy, din Drăghiceni, Alin Răduţ Grigore, zis Reno, din Slatina, şi Dobre din Troianul, Teleorman, aceştia comercializând drogurile pe rețeaua Fălcoiu – Troianul – Caracal – Slatina. Printre consumatori se numără şi elevi de la licee din cele două municipii oltene.
Potrivit anchetatorilor, din cercetări a reieşit că, din septembrie 2015, cei în cauză au comercializat aproximativ 10 kilograme de droguri și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, în valoare de 57.000 de lei, către diverse persoane din județele Olt și Teleorman. Membrii grupării sunt cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic şi consum de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Rețea destructurată