Percheziții la evazioniști din domeniul transporturilor

117

Polițiști din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare în această dimineață 30 de mandate de percheziţie domiciliară în Capitală și 6 județe, printre care și Oltul, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul transporturilor.

Alte percheziții astăzi în Olt. După ce ieri mascații au descins la zeci de locații în două dosare- unul pentru trafic de droguri și altul pentru jocurile de noroc, astăzi a venit rândul transportatorilor.
Potrivit Poliției Române, peste 80 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 30 de mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Constanţa, Buzău şi Olt şi 19 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul transporturilor.
„Din datele şi probele administrate în cauză, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, au înregistrat achiziţii fictive de mărfuri şi servicii, beneficiind astfel de deducerea ilicită a unor taxe şi impozite.Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este estimat la 2.000.000 de lei. cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 30 de mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Constanţa, Buzău şi Olt şi 19 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul transporturilor. Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 2 “, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Rețea destructurată