Mai mulți olteni, săltați de mascați. Descinderi în lanț la păcănele

270

Persoane din județul Olt sunt duse la audieri în acest moment, în cadrul unei acțiuni de amploare ce se desfășoară în 29 de județe și în Capitală.

Mascații au descins dis de dimineață și continuă perchezițiile în 313 locații din 29 de judeţe și în municipiul București, la persoane și firme din domeniul jocurilor de noroc, bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor. Potrivit Poliției Române, 24 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

Acțiunea este organizată de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și se desfășoară la sediile şi punctele de lucru a 16 firme şi la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor.
La activităţi participă şi poliţişti ai Direcţiei de Investigații Criminale din cadrul I.G.P.R., ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ai inspectoratelor de poliţie judeţene Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița – Năsăud, Brașov, Caraș – Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vaslui și Vâlcea, precum şi jandarmi.

„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, persoanele în cauză ar fi creat un mecanism infracțional în scopul fraudării bugetului de stat, prin neînregistrarea în contabilitate a tuturor veniturilor obţinute din exploatarea aparatelor de jocuri electronice de noroc. Astfel, veniturile obţinute din exploatarea jocurilor de noroc în săli deschise pe raza mai multor localități din 29 de județe din țară ar fi fost diminuate prin intervenţii directe asupra mecanismelor ori sistemelor de contorizare ale aparatelor electronice. Ulterior, sumelor neînregistrate în evidenţele contabile le-ar fi fost atribuită o proveniență aparent legală, fiind reintroduse în circuitul economic ca ,,împrumut asociat” pentru extinderea activităţilor în domeniul jocurilor de noroc.“, arată un comunicat al Poliției Române.
Sunt vizate persoane cu vârste cuprinse între 30 și 52 de ani.

Revenim cu amănunte