Mircea Băsescu rămâne în închisoare

98

Fratele fostului preşedinte Traian Băsescu îşi va continua executarea pedepsei în închisoare după ce magistraţii s-au pronunţat astăzi şi au admis cererea formulată de DNA Constanţa. Ca urmare, Mircea Băsescu nu va fi eliberat condiţionat, au decis magistraţii, iar decizia este definitivă.

Magistrații constănțeni au amânat pentru astăzi pronunțarea asupra cererii formulate de procurorii DNA Constanţa prin care se solicită anularea deciziei Judecătoriei Medgidia prin intermediul căreia Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost eliberat condiţionat.

Vă reamintim că după numai patru luni şi jumătate de la condamnarea definitivă, Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu a cerut instanţei liberarea condiţionată. Judecătoria Medgidia a avizat, anterior, favorabil cererea lui Mircea Băsescu, iar astăzi, la completul Tribunalului Constanţa, condamnatul şi-a susţinut cauza prin faptul că a avut o purtare remarcabilă în penitenciar şi a executat deja 1 an din pedeapsă, în arest la domiciliu.

El a fost condamnat de către magistraţii de la Curtea de Apel Constanţa, la jumătatea lunii iunie, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Iniţial, Tribunalul Constanţa îl condamnase pe Mircea Băsescu la acereaşi pedeapsă, patru ani după gratii, iar pe complicele său, marian Căpăţână, la trei ani de închisoare, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Instanţa a mai dispus confiscarea sumei de 265.000 de euro de la Marian Căpăţână, dar şi ridicarea sechestrului instituit pe bunurile lui Mircea Băsescu.