Fost deputat de Olt, „Doctor Honoris Causa”

436

Universitatea din Craiova i-a acordat prim-viceguvernatorului BNR, Florin Georgescu, fost deputat de Olt, titlul de „Doctor Honoris Causa”. Decenarea înaltei distincţii s-a făcut într-un cadru festiv, prilejuit de împlinirea unei jumătăţi de secol de învăţământ economic în capitala Olteniei.

Prof. univ.dr. Florin Georgescu, fost deputat de Olt, a primit astăzi, în cadrul unei ceremonii, titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universităţii din Craiova. Evenimentul a avut loc în cadrul manifestărilor menite să marcheze împlinirea a 50 de ani de învăţământ economic superior în Cetatea Băniei.  Pe lângă conducerea Universtăţii din Craiova, profesori ai prestigioasei unităţi de învăţămât, reprezentanţi ai administraţiei judeţene şi locale, la eveniment au mai luat parte şi prieteni ai cunoscutului economist, prim-guvernator al BNR. Printre aceştia s-au aflat şi doi foşti lideri ai actualului PSD Olt, organizaţie reprezentată în perioada 2000-2004 de Georgescu în Camera Deputaţilor, Marin Ionică şi Marin Diaconescu.

„Laudatio”  a fost prezentat de prof.univ.dr. Cristian Spulbăr, care a făcut cunoscută propunerea Senatului Universităţii din Craiova, pentru acordarea titlului de „Doctor Honoris Causa” lui Florin Georgescu.

Potrivit CV-ului fostului demnitar, acesta a absolvit Facultatea de Finanţe-Contabilitate, din cadrul ASE Bucureşti  în 1976, pentru ca în 1989 să-şi ia doctoratul în „Finanţe, circulaţie bănească şi credit”. Florin Georgescu a fost bursier „Fulbright” al Universităţii din Missouri (SUA), profesor şi conducător de doctorate, ministru de stat, ministru al Finanţelor în Guvernul României (1992-1996); viceprim-ministru şi ministru al Finanţelor Publice în perioada mai – decembrie 2012; vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie şi prim-viceguvernator al Băncii Naţionale a României din 2004 până în prezent.

După ce a primit titlul academic, Florin Georgescu a prezentat şi dizertaţia „Limitele globalizării şi ale dereglementării”, una care, foarte amplă, aduce în discuţie multe probleme actuale.