248 de părţi civile din dosar cer daune de 212.474.000 euro şi 51.240.315 lei

99

Procurorii anticorupţie susţin că în dosarul în care sunt cercetaţi doi foşti angajaţi ai ISU în legătură cu incendiul din clubul Colectiv s-au constituit 248 de părţi civile care cer daune de 212.474.000 euro şi 51.240.315 lei.

“Până în acest moment, în dosarul la care faceţi referire s-au constituit părţi civile un nr. de 248 persoane care au formulat pretenţii civile ce se ridică la sumele de 212.474.000 euro şi 51.240.315,8 lei. De asemenea, au mai fost identificate un număr de 55 persoane ca participanţi sau succesori în drepturi ale unora dintre victimele incendiului produs în clubul Colectiv din Bucureşti la data de 30.10.2015, cărora le-au fost aduse la cunoştinţă obiectul cauzei, încadrarea juridică a faptelor reţinute în sarcina inculpaţilor precum şi drepturile şi obligaţiile procesuale, urmând a fi citaţi în cauză în calitate de persoane vătămate”, se arată în răspunsul procurorilor.

Curtea Militară de Apel a decis pe 15 februarie să retrimită dosarul în care sunt anchetaţi pompierii George Matei şi Antonina Radu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) Bucureşti-Ilfov la DNA, pentru ca procurorii să refacă rechizitoriul, magistraţii cerând “respectarea drepturilor şi intereselor legitime ale tuturor părţilor, subiecţilor procesuali principali şi ale celorlalţi subiecţi procesuali prin crearea cadrului procesual corespunzător, respectiv introducerea în cauză a persoanelor vătămate, a părţilor civile şi a celorlaţi subiecţi procesuali – corelativ infracţiunilor imputate celor doi inculpaţi dar şi înlătură de la aplicare măsurile procesuale şi probele administrate prin încălcarea dreptului la un proces echitabil”.

George Matei şi Antonina Radu au fost trimişi în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, pe 4 decembrie 2015, fiind acuzaţi că au făcut verificări în clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor de prevenirea şi stingerea incendiilor (PSI).