România trece la ora de iarnă. Cum se va desfăşura mersul trenurilor

123

CFR Călători a informat joi, într-un comunicat de presă, că trecerea la ora de iarnă, începând din data de 30 octombrie, nu modifică mersul trenurilor.

„Trenurile de călători vor pleca din gări (stațiile din care se formează) după ora oficială de vară până în noaptea de 29/30 octombrie ora 4:00, care devine ora 3:00. În noaptea de 29/30 octombrie 2016, când ora 4:00 devine ora 3:00, toate trenurile de călători care au ora de plecare din stațiile de formare după ora 4:00 vor pleca la orele din Mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale”, se arată în comunicatul citat.

CFR Călători a mai precizat că trenurile de călători aflate în circulație după ora 4:00, ora oficială de vară, vor opri în stațiile din parcurs stabilite, unde vor staționa până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale.

De asemenea, trenurile care mai au de parcurs o distanță scurtă până la stația finală își vor continua mersul până la destinație.

„Având în vedere că și în țările vecine trecerea de la ora de vara la ora Europei Orientale oficială se face în aceeași zi de duminică, 30 octombrie 2016, între stațiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria și Ucraina, trenurile vor circula după orele din Mersul de tren în vigoare”, menţionează CFR Călători.