O ingrijitoare de la o gradinita din Calafat a fost diagnosticata cu TBC, toti copii din unitate vor fi testati pentru aceasta boala

206

Toți cei peste 60 de copii de la Grădinița nr. 3 cu program prelungit din Calafat vor fi supuși testului IDR pentru tuberculoză după ce o îngrijitoare din cadrul grădiniței, care ar fi avut atribuții și în pregătirea și servirea mesei, a fost diagnosticată cu TBC.Inspectorul general al ISJ Dolj, Lavinia Craioveanu, a declarat luni, presei, că decizia aparține DSP Dolj, care a fost imediat informată despre acest caz de către conducerea unității de învațământ.

„În momentul în care într-o unitate de învățământ un angajat este diagnosticat cu TBC, imediat conducerea școlii are obligația să anunțe DSP. Așa s-a întâmplat și în acest caz, iar instituția care ia decizii în ceea ce privește ce este de făcut în perioada următoare în școală este DSP, care a decis ca în școală să se facă dezinfecția, care s-a efectuat vineri, și ce copii sau cadre didactice vor fi testați IDR și dacă cel care a fost diagnosticat era sau nu contagios în momentul în care a intrat în contact cu elevii”, a precizat Lavinia Craioveanu.

Inspectorul general școlar a mai afirmat că în ceea ce privește acuzațiile venite din partea unor părinți care susțin că îngrijitoarea ar fi lucrat și în bucătărie și și-ar fi depășit sarcinile din fișa postului, ISJ Dolj va face verificări în acest sens și dacă va constata că nu s-au respectat sarcinile din fișa postului va lua măsuri.

Potrivit sursei citate, la nivelul unităților de învățământ din Dolj au mai fost cazuri izolate de TBC și în anii trecuți.

De precizat că Doljul se află în topul județelor cu cei mai multi bolnavi de tuberculoză, în martie a.c. existând circa 750 de cazuri de TBC, iar medicii se confruntă cu multe cazuri de recidivă, 99% dintre bolnavi fiind șomeri sau persoane fără ocupație. De asemenea, mulți dintre acești pacienți sunt fumători și consumatori de alcool.