Autostrada Craiova-Pitești, cu centurile Slatina și Balș- la licitație peste o săptămână

361

Guvernul va demara pe 1 noiembrie prima etapă de realizare a Autrostrăzii Oltenia, denumită A12. Autostrada Craiova-Pitești va fi realizată în perioada 2018-2020.

Doar o săptămână vor mai aștepta oltenii până să vadă certitudine demararea proiectului de realizare a unei autostrăzi, în planuri guvernamentale din 2007 și un eșec până acum. Cuprinsă de către Guvernul Cioloș în Planul Master Planul General de Transport (MPGT) al României, autostrada Craiova- Pitești a pătruns pe lista de priorități și va fi realizată cu fonduri europene până în 2020.
Pe 1 noiembrie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va scoate la licitație studiul de fezabilitate. „Deja am trimis la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice Coridorul 9, unde sunt 4 loturi, Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani. Am trimis şi legătura Aeroportului Henri Coandă cu A3, am transmis Transfăgărăşanul (…) Urmează licitaţiile pentru Craiova – Piteşti, varianta ocolitoare Balş, varianta ocolitoare Slatina, Comarnic – Braşov, Făgăraş – Braşov”, a declarat în urmă cu câteva zile Cătălin Homor, şeful CNAIR.
Autostrada cu o lungime de 124 km, poartă indicativul A12, iar costurile sunt estimate la 900 de milioane de euro. Aceasta se va realiza, împreună cu centurile ocolitoare pentru localitățile Slatina și Balș din fonduri provenind din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).