De 4 ori directori

283

Dacă unii actuali directori nu s-au mai înscris la concurs, principala condiție fiind cea de studii superioare -până acum fără a fi un inconvenient la numirile politice, 23 de școli rămânând fără candidați, s-au găsit și profesori care să încerce să prindă măcar un „tren”, oriunde, numai „foncție“ să fie. Pentru că pot, pentru că regulamentul le permite și mai ales pentru că de data aceasta nu mai trebuie să fie în primul rând în grațiile mai-marilor pe linie politică, 15 cadre didactice s-au înscris pentru șefia a 2, 3 sau chiar 4 școli. Că, din toate, o ieși una, musai.

220 de dosare au depus cadrele didactice din Olt pentru 207 posturi de directori și directori adjuncți scoase la concurs la 169 de unități de învățământ din județ de către Inspectoratul Școlar Județean Olt. Dintre acestea, 4 dosare depuse de 3 candidați au fost respinse. Dacă la 23 de școli nu s-a înscris nimeni pentru scaunul directoral, alte școli au atras concurență. 15 profesori vor da concurs pentru șefia mai multor școli.
Concursul va debuta peste două zile, cu prima probă scrisă, de tip grilă, susținută la centrul județean stabilit la Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina, fiind angrenate circa 1000 de cadre didactice în supraveghere și corectarea cu martori.

Georgeta Cârstea „se-nhamă“ la 4

Printre profesorii care au ales să-și încerce norocul nu doar pentru un singur post de conducere se numără două doamne care au decis să nu rateze șansa de a ajunge director. Georgeta Cârstea Diaconu, fost director în perioada 2005-2009 la Școala nr.3 Slatina, și-a depus nu un dosar, ci patru. Aceasta vizează fie postul de director, fie pe cel de adjunct la Palatul Copiilor Slatina sau scaunele directorale de la Școlile „Constantin Brâncoveanu“ Slatina și Școala nr.3 Slatina. Dintre toate, una o fi să fie.
Tot patru șanse își încearcă și Alina Oprișan, care țintește fie scaunul de director, fie pe cel de adjunct la Liceul Teoretic Osica de Sus, iar dacă nu, s-ar mulțumi și cu directoratul în rural- la Școala Dăneasa sau Școala Stoenești.
Trei dosare a depus Daniela Țîrcomnicu, aceasta vizând funcțiile de director sau director adjunct la Colegiul Tehnic Metalurgic ori pe cea de director la Școala Vulpeni.

Concurență la Palat

Dacă la 23 de școli la care nu s-a înscris niciun doritor să le conducă posturile vor fi ocupate nu prin concurs, ci în urma propunerii corpului profesoral, la „palatul artelor“ Iliuță Brăileanu are cea mai mare concurență. Trei candidați au optat pentru directoratul Palatului Copiilor Slatina, alături de actualul director înscriindu-se și Georgeta Cârstea, dar și Viorica Sandu. Concurență este și pentru postul de adjunct, pentrru care au optat doi candidați.
„Cu ochiul“ au făcut candidaților și posturile de conducere d ela Colegiul Metalurgic Slatina și Liceul Potcoava.
Dacă proba scrisă va avea loc în data de 12 octombrie, interviul și evaluarea CV-ului se vor desfășura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie. Afişarea rezultatelor concursului este programată în data de 18 noiembrie, fiind urmată de o perioadă alocată depunerii contestaţiilor: 21-23 noiembrie. Soluţionarea contestaţiior și afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie 2016. Ultima etapă a concursului – validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale și transmiterea acestora la minister – este programată în data de 16 decembrie 2016.
Concursul are două părți: una scrisă, organizată la nivel național, cu subiecte de tip test grilă elaborate de minister, și două probe la nivel județean, monitorizate de observatori desemnați de minister.