Adrian Severin, aproape de o decizie definitivă

149

Dosarul în care fostul europarlamentar Adrian Severin este acuzat de luare de mită și trafic de influență se apropie de final. Magistrații de la Instanța Supremă judecă, în apel, termenul final.

În primă instanţă, Adrian Severin a fost condamnat la de trei ani de închisoare cu executare. El este acuzat că a luat bani de la ziariști sub acoperire de la „Sunday Times” pentru a depune mai multe amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

La termenul de astăzi, procurorul DNA şi avocatul lui Adrian Severin, Nicolae Trăistaru, au depus motovele de apel. Severin  face declarații.

Adrian Severin: ,, Menţin declaraţiile date anterior. Întreaga istorie a început cu un email de la o firmă   care   s-a  dovedit a fi fictivă. Mi se ofereau 100.000 de euro pe an pentru a   participa la un consiliu de  consultanţă cu 6 şedinţe anuale. Iniţial, nu am  răspuns la  ofertă, dar firma a revenit în toamnă. Nu se făcea vreo  referire la eventuale amendamente pe care ar fi trebuit să le depun sau să  le susțin în calitate de parlamentar.