Impozite locale 2016: Cea de-a doua tranşă din acest an mai poate fi achitată doar azi

109

Conform normelor în vigoare, ziua de azi coincide cu termenul-limită pentru plata celei de-a doua tranșe a impozitului pe clădiri, pe terenuri şi pe mijloace de transport datorat de contribuabili în 2016.

Potrivit Codului fiscal, persoanele care au în proprietate clădiri şi/sau terenuri pe teritoriul României, precum şi cele care deţin vehicule ce trebuie înmatriculate/înregistrate la noi în ţară datorează un impozit anual, care se achită la direcţiile de specialitate ale primăriilor, respectiv direcţiile de taxe şi impozite locale.

De altfel, plata impozitului se face în două tranşe egale, termenele-limită de plată fiind stabilite de autorităţi, în 2016, pentru 30 iunie şi 30 septembrie. În ceea ce priveşte cel de-al doilea termen de plată însă, acesta a rămas neschimbat, ceea ce înseamnă că proprietarii de clădiri, terenuri şi maşini pot achita până cel târziu diseară, fără penalizări, a doua rată din impozitul anual. Cei care au plătit anticipat impozitul pentru întregul an până la 30 iunie s-au putut bucura de o reducere de până la 10%, stabilită prin hotărâre a consiliului local. Automat, aceste persoane scapă de obligaţia achitării, până cel târziu azi, a celei de-a doua tranşe a impozitelor.