Vlad Coneschi, în semifinala Next Star

2101

Matematicianul care construiește roboți, Vlad Coneschi, copilul de aur al Slatinei, a ajuns în semifinala Next Star. Pentru un loc în finală, slătinenii îl pot ajuta votând „VLAD“ la 1272.

vlad4

Slătineanul Vlad Coneschi a ajuns în semifinala Next Star, un concurs de televiziune prin care sunt promovate tinerele talente, viitorul României. Evoluția lui Vlad poate fi urmărită joi, la ora 20.30, când fiecare dintre noi îl putem susține pentru a ajunge în finală.
La Next Star, Vlad participă cu roboți construit de el, arătând României ce poate face un copil de doar 13 ani. Este vorba de proiecte individuale, realizate cap-coadă de către el, fără nicio legătură cu proiectul pe care-l pregătește alături de colegii de echipă Robert Vădăstreanu și Gabriel Constantinescu, cu care cei trei vor reprezenta România pe 23 noiembrie la campionatul mondial de robotică din India, performanță obținută în urma câștigării locului I la Olimpiada de Robotică, la care au prezentat un roboțel care știe să sorteze gonoiul în funcție de mărime și culoarea containerului.
Elev în clasa a VII-a la Școala Gimnazială Eugen Ionescu Slatina, Vlad Coneschi are în palmares peste 90 de medalii, diplome și trofee, dintre care circa 70 de aur, obținute la concursurile și olimpiadele școlare naționale și internaționale de matematică, informatică sau robotică dar și la competițiile de taekwondo, teatru, dans sportiv. Vlad cântă foarte bine, impresionând apropiaţii la karaoke, a compus pentru un concurs şcolar o melodie pe ritm de hip-hop şi este compozitorul Imnului Voineasa, realizat în ultimul an în care s-a ţinut tabăra.
Înainte de a cuceri lumea, roboții olteni trebuie să cucerească România, prin publicul de la Next Star. VOTAȚI „VLAD” la 1272 pentru un loc in Finala NEXT STAR!