Orban,Tăriceanu,Oltean,Oprea, Niță și Dragnea, în fața judecătorilor

93

Șase parlamentari ajung în fața magistraților pentru a da explicații în dosarele de urmărire penală deschise pe numele lor

Ziua începe cu primul termen al procesului deputatului Ludovic Orban, acuzat că a luat mită pentru campania electorală. Orban  este așteptat la ÎCCJ în jurul orei 11.00. O oră mai târziu,  în fața judecătorilor urmează  Călin Popescu Tăriceanu, al doilea om în stat. Acesta este acuzat de mărturie mincinoasă cu privire la retrocedările în care erau implicați Paul al României și Remus Truică. Tot la aceeași oră este așteptat și finul lui Călin Popescu Tăriceanu, deputatul Bogdan Olteanu. Fostul viceguvernator BNR află dacă i se va prelungi arestul la domiciliu cu 30 de zile. Este acuzat de trafic de influență. După prânz, la 14.00 începe judecata deputatului Constantin Niță acuzat de trafic de influență.

Și Gabriel Oprea ar urma să ajungă la ÎCCJ, în dosarul maşinii de lux cumpărate din fondurile operative ale DIPI.

De la ora 17.00, senatorul Gabriel Oprea dă explicații in primul dosar DIPI, iar două ore mai tarziu vine rândul deputatului Liviu Dragnea, șeful PSD, să se prezinte în fața magistraților în dosarul în care este cercetat pentru instigare la abuz in serviciu.