Gorghiu și Știrbu, acuzați de plagiat

135
Deputatul de Olt neagă existenţa vreunei intenţii a conducerii PNL în acest sens

Alina Gorghiu, co-președinte PNL, și Gigel Sorinel  Știrbu, președinte PNL Olt și vicepreședinte al Partidului Național Liberal, sunt acuzați de plagiat de către senatorul PSD, Sorin Ilieșu. Acesta susține că propunerea legislativă a liberalilor de înființare a ,,Muzeului Ororilor Comunismului” este inițiativa sa. Ilieșu susține și demonstrează că acesta propunere a avut-o încă din 2013.

,,În campania electorală din 2012 când am candidat la Sibiu pentru Senatul României, am avut o întrevedere cu fostul primar Klaus Iohannis căruia i-am prezentat proiectele mele pentru condamnarea totalitarismului comunist şi pentru cultivarea memoriei naţionale anticomuniste, inclusiv prin înfiinţarea la București a „MUZEULUI ORORILOR COMUNISMULUI”. În decembrie 2014 președintele României Klaus Iohannis a declarat că este foarte necesară înfiinţarea unui asemenea muzeu. Ca să transformați declarația prezidențială în lege, d-nă Gorghiu și d-le Știrbu, ați inițiat anul trecut în Parlament Propunerea legislativă privind înfiinţarea „MUZEULUI ORORILOR COMUNISMULUI” (PL-x nr.582/2015). Conform art.2 al propunerii dvs, „muzeul va avea sediul în BUCUREȘTI, într-un spațiu din PALATUL PARLAMENTULUI”, declară Ilieșu.

Deputatul PNL Gigel Știrbu încearcă să demonteze acuzațiile senatorului Ilieșu printr-o declarație de presă argumentând că acesta se află în precampanie electorală. Pe de altă parte, Gorghiu nu a fost disponibilă pentru comentarii.