Bihor: Șeful IPJ și subordonați din teritoriu, audiați de procurorii DNA

81

Chestorul de poliție Liviu Popa, șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bihor, a fost audiat, marți, la sediul DNA Oradea , timp de 20 de minute. Procurorii anticorupție audiază și alți șefi de poliție din structurile locale subordonate lui Popa. Între aceștia s-ar afla și șeful Poliției Municipiului Beiuș, Remus Indrei, cel al Secției Poliției Rurale Beiuș, Dorin Vesa, șeful de post de la Pietroasa, Gheorghe Bat și șeful de post de la Cărpinet, Raul Rotar.

Aceste audieri vin după ce procurorii DNA au efectuat luni mai multe 3 percheziții la sediul instituției și la alte adrese. Acestea au fost făcute într-un dosar de corupție privind fapte comise în perioada 2012-2014.

Pentru inspectorul șef al IPJ Bihor nu se cunosc încă acuzațiile cu exactitate, subordonații săi sunt suspecți într-un dosar de corupție. Procurorii susțin că ei ar fi protejat activitatea infracțională a mai multor oameni de afaceri din zonele în care își desfășoară activitatea.

Chestorul Liviu Popa a ieșit din sediul DNA Oradea după aproximativ 20 de minute, fără a face nicio declarație, însă nici ceilalți polițiști citați de procurorii anticorupție nu au făcut declarații.

Chestorul este prieten de familie cu Vasile Blaga, la începutul lunii septembrie fiind implicat într-un accident rutier în timp ce se afla la volanul mașinii liderului PNL.