Carosabilul şi trotuarele, modernizate pe Zorleasca, Ulmului şi Aleea Macului

242

Încă trei zone din municipiul Slatina vor fi reabilitate şi modernizate cu bani de la bugetul local. Valoarea investiţiei se ridică la circa 2,8 milioane lei.

În programul de reabilitare şi modernizare al Primăriei Slatina au intrat şi străzile Zorleasca şi Ulmului, precum şi zona Aleea Macului. Investiţiile vor fi suportate de la bugetul local.
Valoarea lucrării de pe strada Zorleasca se va ridica la circa un milion de lei, durata de realizare fiind de trei luni de zile. Lucrările constau în reabilitarea şi modernizarea carosabilului pe 3.792mp, suprafaţei carosabile accese proprietăţi de 560 mp. şi a trotuarelor pe 220mp.
Strada Ulmului va fi reabilitată şi modernizată pe o suprafaţă carosabilă de 4.130 mp., suprafaţă carosabilă accese proprietăţi de 400 mp, iar trotuarele modernizate pe 1144mp. Valoarea lucrării este de 1,14 milioane lei.
Zona Aleea Macului va fi reabilitată pe 390ml, respectiv sistem rutier în
suprafaţă de 2.400 mp. (marcaje şi indicatoare rutiere), parcări amenajate în suprafaţă de 1.015 mp. şi trotuare în suprafaţă de 1.085 mp. Valoarea totală a lucrărilor de modernizare conform Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii şi Indicatori Tehnico – Economici pentru obiectivul „Reabilitare zona Aleea Macului, municipiul Slatina, judeţul Olt” este de 659.000 lei.
Studiile de fezabilitate şi indicatorii tehnico- economici pentru străzile Zorleasca şi Ulmului, precum şi documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii şi indicatorii tehnico – economici pentru zona Aleea Macului vor fi suspuse aprobării Consiliului Local în viitoarea şedinţă.

Străzile din municipiu cuprinse în programul de asfaltare din acest an sunt: Primăverii și Cornișei- lucrări finalizate, Artileriei, Cireașov, Theodor Burcă, Frații Buzești, aleea de acces la Palatul Copiilor-sediul nou, străzile mai mici Zorleasca, Alice Botez, Stradela Vulturului, Ulmului, Salcâmului, alee acces parcare bloc FA7, strada Milcovului, zona Piața Steaua-porțiunile din beton, str. Centura Basarabilor, Elena Doamna, Tunari- porțiunea dintre intersecția cu Bd. AI Cuza și strada Alexe Marin, strada Piața Ecaterina Teodoroiu, str. George Poboran, Aleea Macului- zona bloc ANL.