Percheziţii în Olt pentru evaziune şi spălare de bani

690

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, efectuează percheziţii domiciliare în judeţul Olt, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţii, serviciilor de pază şi consultanţă.

Poliţiştii descind în 40 de locaţii din municipiul Bucureşti şi pe raza judeţelor Olt, Giurgiu, Buzău, Vâlcea şi Ilfov. 38 de persoane vor fi conduse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 4.
“Din cercetări a reieșit că cei în cauză ar fi creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat având la bază înregistrarea în documentele de evidenţă contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii fictive în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţii, serviciilor de pază şi consultanță, urmărind sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile şi deducerea frauduloasă a taxei pe valoare adăugată”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 20.000.000 de lei.