Primarul de la Icoana, eliberat din arest în aplauzele localnicilor

1998

Gheorghe Perieţeanu, primarul comunei Icoana, a fost eliberat din arest în jurul orei 20,45, la expirarea ordonanţei de reţinere, în aplauzele a zeci de consăteni şi rude.

PERIETEANU3

Magistrații Judecătoriei Slatina au respins în această seară cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina de arestare preventivă a lui Gheorghe Periețeanu, primarul comunei Icoana, acuzat de mită electorală. Edilul din Icoana a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Periețeanu nu are impusă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi nicio restricție specială în afara celor trei obigatorii, putând să-și exercite mandatul de primar până la alegeri.

PERIETEANU4

La eliberarea din arestul Poliţiei, Gheorghe Perieţeanu a fost aşteptat de zeci de localnici şi rude. Acestea l-au aplaudat şi l-au îmbrăţişat imediat de a părăsit curtea IPJ Olt. Bucuria eliberării edilului şi-au manifestat-o alţi aproape 200 de localnici care, în ciuda orei târzii au ales să-l întâmpine pe primar în faţa sediului administraţiei locale. Cu toţii îl consideră pe acesta nevinovat şi susţin că Perieţeanu este victima răzbnunării politice a fostului său partid şi a candidatului PSD la funcţia de şef al administraţiei locale.

PERIETEANU5

Ce le-a spus primarul Gheorghe Perieţeanu susţinătorilor săi despre acuzele procurorilor şi cum a catalogat edilul experienţa reţinerii, într-un material filmat în exclusivitate de Realitatea Oltului.