Cinema Victoria, inaugurat cu o expoziţie realizată de slătineni, cu fotografii din podul bunicii

956

Prima expoziţie găzduită de fostul cinema Victoria, refăcut cu fonduri europene şi cu destinaţia de Atelier Intercultural, va fi organizată luna viitoare. Realizatori vor fi chiar slătinenii.

Cinematograful Victoria - intare principala

Slătinenii sunt primii realizatori ai unui eveniment cultural găzduit de fostul Cinematograf Victoria, după circa 25 de ani. Reabilitată de către Primăria Slatina printr-un program cu fonduri europene în valoare de circa 1,7 milioane euro, cu finanţare norvegiană, ruina de pe strada Lipscani îşi va recăpăta strălucirea de altădată, lucrările fiind pe ultima sută de metri. De la finele lunii viitoare, orice tip de activitate culturală, artistică, socială, cu circuit internaţional, va fi găzduită la Slatina, în clădirea fostului cinematograf .

Momentul inaugurării a fost ales cu vernisarea unei expoziţii inedite, organizate chiar de beneficiari- slătinenii. Aceştia sunt îndemnaţi de către echipa de proiect a Atelierului Intercultural Victoria să se înscrie într-un concurs de fotografii vechi, cu tombolă.

„Ce vrem să facem? Să redăm Slatinei un monument istoric de care pe mulți îi leagă amintiri și să dăm comunității o lecție de istorie slătineană prin fotografie. Ce trebuie să faci tu? Să cauți prin podul bunicilor, prin cutia cu fotografii, prin albumele vechi și să aduci la Primărie fotografii de familie, datând până în anul 1990, fotografii cât mai vechi, care să arate celor de azi cum era Slatina odinioară, cum se îmbrăcau oamenii, cum se făcea comerțul sau câte mașini erau în Slatina, cine erau cetățenii Slatinei, care erau categoriile sociale din care proveneau. Noi le vom prelucra și le vom expune la sfârșitul lunii iunie 2016 în cadrul unei expoziții de 5 zile la fostul Cinema Victoria, actualul Atelier Intercultural Victcanon-powershotoria. Tu le vei stabili un titlu astfel încât vizitatorii să știe despre ce și despre cine este fotografia ta veche. Ți le dăm înapoi?! Da! Noi le luăm în custodie pe perioada expoziției, iar la final ți le dăm pe toate înapoi.”, este anunţat concursul pe site-ul atelierului şi pe pagina de facebook.

Persoanele care aduc fotografii vor fi înscrise într-o tombolă al cărei câștigător va fi extras în ultima zi a expoziției şi premiat cu un aparat de fotografiat şi exclusivitatea primei fotografii a noului Atelier Intercultural Victoria, ce va fi folosită în toate materialele de promovare a atelierului.

Pe aceeaşi temă:

Slatina va avea Atelier Intercultural în vară, cu circuit internaţional

 

 

Municipalitatea cere răgaz pentru cinema “Victoria”