Blaga a ajuns la DNA

238

Vasile Blaga a ajuns de curând la DNA pentru a fi audiat. Potrivit unor surse judiciare, acesta a ajuns în fața procurorilor pentru a fi audiat în calitate de martor. El a fost chemat într-un dosar privind fapte de abuz în serviciu legat de numirile la comisia centrală pentru stabilirea despăgubirilor. În acest caz, în ultimele luni au fost chemaţi mai mulţi foşti miniştri, toţi în calitate de martori.

„În calitate de martor într-un dosar de anul trecut. Este vorba de un abuz în serviciu. Despre cine este vorba, nu stiu. Nu am nici o treabă cu ANRP. Orice cetățean este obligat să depună mărturie, dacă procurorii solicită”, a spus Blaga la intrarea in sediul DNA.

 

Pe de altă parte, Blaga a admis că a fost dezamăgit când a aflat că Ludovic Orban este suspectat de corupţie. „Orice partid are bani pe care îi adună, conform legii. Este o legislaţie extrem de restrictivă şi dintotdeauna am atras şi le atrag atenţia tuturor colegilor care candidează că vorbim de bani publici. Banii utilizaţi în campanie pentru partidele care depăşesc pragul de 3 % vor fi restituiţi din buget. (…) Trebuie să fie foarte atenţi”, a explicat el.