Ateliere de pictură şi decorări la muzeu, în “Şcoala altfel”

607

Şcoala se mută la muzeu săptămâna viitoare. În cadrul programului “Şcoala altfel”, elevii olteni pot vizita Muzeul Judeţean Olt, dar şi să participe la trei ateliere cu tematică pascală, unde vor învăţa să decoreze lumânări şi ouă,să picteze felicitări şi sticlă. La ateliere s-au înscris 13 unităţi de învăţământ.

450 de elevi de la şcoli din Slatina, dar şi din Teslui, Scorniceşti, Oporelu sau Optaşi vor participa săptămâna viitoare la cele trei ateliere de creaţie organizate de către Muzeul Judeţean Olt, ce se vor desfăşura la Galeria Artis, în cadrul programului şcolar iniţiat de Ministerul Educaţiei “Să ştii mai mult, să fii mai bun”. Totodată, elevii olteni vor putea admira gratuit, la expoziţia “Podoabe şi veşminte” organizată la sediul Muzeului Judeţean Olt, obiecte de port popular şi podoabe vechi de sute, chiar mii de ani, purtate de femeile din judeţul nostru de-a lungul timpului.
Elevilor de la 13 unităţi de învăţământ le vor fi “predate” în săptămâna “Şcoala altfel” noţiuni de quilling (copiii se familiarizează cu arta rulării hârtiei şi realizează felicitări şi decoraţii pentru lumânări), vor învăţa cum să descopere cât mai multe nuanţe ponind de la culoarea principală pentru a picta cele mai frumoase felicitări şi sticle de Paşti, dar şi să picteze ouă. În cadrul atelierului de decorat ouă, eleviii se vor familiariza cu diferite tehnici, suporturi şi materiale inedite, vor afla când a apărut obiceiul ouălor colorate în Europa şi apoi mai multe informaţii despre obiceiul încondeierii în România. Durata unui atelier este de o oră, la final fiecare participant plecând acasă cu obiectele realizate de el.