Atenție la cumpărături! Marfa la control!

251

În această perioadă autoritățile sunt cu ochii pe comercianți, în acest sens inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Olt fac apel la cumpărători să fie atenți de unde și ce cumpără.

În perioada aceasta, în apropierea Sărbătorilor Pascale reprezentanţii CJPC Olt desfăşoară controale privind modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea şi modul de etichetare, prezentare, publicitate şi comercializarea produselor alimentare specifice acestor sărbători.

“Cumpărătorii trebuie să fie atenți la carnea de miel pe care o cumpără. Aceasta trebuie să prezinte ştampila sanitar-veterinară, să fie elastică şi să nu prezinte suprafaţa lipicioasă şi urât mirositoare. Cumpăraţi numai din măcelării, magazine alimentare, locuri special amenajate în pieţe”, sfătuiește cumpărătorii comisarul șef adjunct al CJPC Olt,  Angelica Filotie.

Pentru cei care țin postul Paștelui și profită de zilele câd pot manca pește, trebuie să fie atenți la locul de unde îl achiziționează și la modul de păstrare al acestuia.

Potrivit sfaturilor inspectorilor CJPC Olt cupărtorii trebuie să verifice “dacă peştele proaspăt prezintă următoarele modificări: solzi care se desprind uşor, corpul acoperit cu mucus urât mirositor, branhii de culoare cenuşie sau brună; în aceste cazuri peştele este sigur alterat şi poate prezenta un pericol pentru sănătatea dumneavoastră. Peştele proaspăt trebuie păstrat şi expus la comercializare în vase cu gheaţă, fiind parţial acoperit de gheaţă”.

Cumpărătorii trebuie să acorde o atenție sporită și ouălelor, vopselei pentru ouă, produdselor de patiserie și a dulciurilor, dar și a vinurilor.

Prefectul Silviu Neacșu a cerut constituirea unor echipe mixte pentru a fi intensificate controalele în aceasta perioadă. Acesta a cerut o atenție mărită la promoțiile promovate de marile lanțuri de magazine în această perioadă.

“Trebuie avut în vedere promoțiile din magazine și supermarketuri. Trebuie să găsim modalitatea să controlăm cum se vând aceste produse, și mai ales ce fel de produse sunt”, a declarat prefectul județului.

În această perioadă controalele din piețe și magazine vor fi intensificate și vor fi făcute de echipe mixte formate din inspectori ai DVSA Olt, CJPC și agenți ai IPJ și ai IJJ.