Skatepark-ul din Slatina, gata până la finele anului

1155

Skaterii din Slatina nu-şi mai încap în piele de bucurie. Deja au început să se mândrească pe facebook cu proiectul skatepark-ului pe care primăria îl va construi până la finele anului. Lucrările sunt în grafic: s-a conturat proiectul , s-au făcut demersuri pentru obţinerea cărţii funciare, urmează separarea terenului pentru skatepark şi parc orăşenesc, în cel mult două luni sperându-se să se scoată la licitaţie lucrarea.

„Viitorul arată bine! Priviţi cu atenţie! Acesta va fi skateparkul nostru, unic în ţară, încă se mai fac mici modificări. Este sanctuarul urban unde noi, cei cu hobby-uri ieşite din „comun”, cum ne spun unii, ne vom întâlni. Noi, skaterii, bikerii, rolerii am pus oraşul pe harta României, iar generaţiile următoare vor avea unde să se dea. Skateparkul nostru va fi un loc nu numai pentru skateri sau bikeri, ci şi pentru cei ce fac breakdance, graffiti şi multe alte sporturi extreme. Are şi o zonă unică în lume cu tribună dedicată campionatelor naţionale, europene şi mondiale de freestyle skateboarding ce se vor ţine începând cu anul viitor. Slatina va fi un oraş viu, cu un aer occidental.”, şi-au postat mândri pe facebook cei de la Skate Crew Slatina, echipă din care face parte şi Marius Constantin, campionul european la freestyle skateboarding, de la care a plecat idea şi solicitarea către primărie de a se amenaja un skatepark în municipiu, solicitare însoțită de cel puţin 3000 de semnături din partea tinerilor care îşi doresc un “sanctuar urban”.
Amenajarea skatepark-ului va schimba şi faţa municipiului, zona de la intrarea dinspre Craiova unde în prezent pasc animalele ţiganilor de sub Grădişte şi impresionează prin bălării şi gunoaie devenind un spaţiu de agrement modern. Terenul va fi împărţit- o parte pentru unul dintre cele mai mari și moderne skateparkuri din Europa, lângă care Coral Impex, societatea concesionară a serviciului de dezinsecție și deratizare din municipiu, va amenaja un parc. Astfel, terenul respectiv își va recăpăta destinația de spațiu verde și loc de promenade pe care a avut-o cu mulți ani în urmă. Pentru a se evita distrugerea, locul va fi păzit și supravegheat video.

Stadiul actual: obţinerea cărţii funciare

Proiectul s-a conturat, iar primăria a demarat demersurile în vederea obţinerii cărţii funciare pentru cele două terenuri. Până vineri se estimează să se obţină cartea funciară întreagă pentru tot terenul, urmând apoi ca pe parcursul lunii să se obţină cărţi funciare separate pentru terenul parcului şi terenul skateparkului. Odată separate terenurile, Coral aşteaptă ordinul de începere a lucrărilor de amenajare a parcului. Pentru skatepark se va realiza studiul de fezabilitate pentru a se afla valoarea exactă a proiectului, va fi suspus aprobării Consiliului Local, lucrarea va fi scoasă la licitaţie şi apoi se va da startul construcţiei. Şi toate, se speră, în acest an, municipalitatea având în plan inaugurarea celor două parcuri până la finele anului.
Potrivit primăriei, skateparkul amenajat pe bulevardul Constantin Brâncoveanu, vizavi de stadionul municipal ”1 Mai”, va avea o suprafață generoasă de 7.000 mp.