Tribunalul a radiat PRM. Peremiștii continuă războiul

683

PRM a primit lovitura de grație în urma  ultimului congres al partidului din partea Tribunalului București. În cadrul Congresului, Emil Streinu nu a fost validat ca președinte al PRM, partidul întorcându-se la situația de dinainte de ultimul Congres, când președinte al partidului era Corneliu Vadim Tudor.

 Cum acesta nu mai este în viață, iar PRM nu și-a îndeplinit obligația de a desfășura un Congres în termenul legal, partidul va fi radiat din registrul partidelor politice.

Dacă unii peremiști s-au speriat și deja au fugit la alte partide, cei din Organizația de la Olt se țin tare pe poziții și nu cedează

Potrivit vicepreședintelui PRM, Vasile Popa, “hotărârea Tribunalului București a fost de nevalidarea Congresului VII iar în Statutul partidului se arată că în cazul în care una din funcții devine validă, în speță cea de președinte este numit de Biroul Permanent un lider interimar care urmează să fie validat”.

PRM se află în această situație încă de la moartea lui Corneliu Vadim Tudor, fostul președinte al partidului.

“La moartea tribunului s-au ales câțiva domni care au contestat rezultatele Congresului,  considerând că nu a fost statutar. Asta nu înseamnă că partidul nu mai este partid. Funar a mai încercat acest lucru anul trecut. În niciun caz nu trecem la un alt partid, ci vom alege un interimar până la următorul Congres”, a declarat Popa.

Dacă în alte județe peremiștii au trecut la alte partide, la Olt, deși au fost ofertați, acești au refuzat.

“Deja am fost sunați de la alte partide dar nu am vrut să mă duc”, a completat președintele PRM Olt.

Peremiștii au declarat că așteaptă motivarea deciziei Tribunalului pe care o vor ataca în instanță.