Mamale copiilor sub 7 ani primesc vești bune

132

Reprezentanții Comisiei Europene au vești bune pentru mamele care au copii sub 7 ani. Acestea s-ar putea angaja mai ușor în regim part-time de acum înainte, deoarece firmele ar putea fi scutite cu până la 30.000 euro din impozitul pe profit dacă le angajează în acest regim semi-liber.

Firmele private care angajează în regim part-time cel puțin 3 femei cu copii în vârstă de până la 7 ani, astfel încât acestea să se poată ocupa în paralel de creșterea copilului, vor beneficia de scutire la plata impozitului pe profit în cuantum de până la 30.000 de euro. Această facilitatea este discutată în prezent la nivelul Parlamentului și trebuie aprobată de ambele camere pentru a fi aplicată.

Potrivit  datelor Comisiei Europene, decalajul dintre rata de ocupare a femeilor și rata de ocupare a bărbaților în România s-a adâncit în ultimii ani, astfel încât pentru femeile cu vârste cuprinse între 20 și 64 de ani acest indicator este de doar 56,2%, în comparație cu 71,6% cât este cea a bărbaților din aceeași categorie de vârstă.