Aveţi o idee de proiect de interes local? Cereţi bani primăriei!

270

Primăria Slatina dă startul depunerii de proiecte de interes local cu finanţare nerambursabilă. Administraţia locală va finanţa ideile social-culturale sau sportive cu impact local depuse de orice slătinean, asociaţie sau fundaţie până pe 28 aprilie. Anul acesta au fost alocaţi proiectelor de acest gen 1.000.000 de lei.

Primăria Slatina a anunţat astăzi deschiderea sesiunii de participare pentru depunerea de proiecte în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general. „Proiectele pot fi depuse de către persoanele fizice și juridice fără scop patrimonial, asociații și fundații, în următoarele domenii: cultură, sport, educație, culte religioase, învățământ, sănătate etc. Programele și proiectele trebuie să fie de interes public local și să promoveze/adauge identitate imaginii municipiului Slatina. Ultima zi pentru depunerea proiectelor: este 28 aprilie, orele 16.00, la registratura Primăriei municipiului Slatina. Suma aprobată și prevăzută în buget pe acest an este de 1.000.000 de lei”, precizează Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina.
Concret, pe banii primăriei, orice slătinean, asociaţie sau fundaţie poate realiza proiecte ce se dovedesc a fi de interes local. Din 2010 şi până acum, au fost realizate cu fonduri nerambursabile prin acest program proiecte diverse ce au prevăzut, printre altele, spectacole pe esplanadă, concursuri de folclor, lansări de carte, s-a prevenit violenţa, s-a vorbit despre autism.
În ultimii şase ani, administraţia municipală a alocat acestor acţiuni 5.338.722 lei, cele mai mari fonduri fiind alocate în anii 2012 – de 1.755.000 lei şi 2013- de 1.563.000 lei. Anul trecut, primăria a subvenţionat 15 proiecte, cu suma de 722.000 de lei.
Finanţarea nerambursabilă a ideilor slătinenilor este motivată de către administraţia locală prin menţinerea unei bune stări de sănătate şi consolidarea socializării cetăţenilor din municipiul Slatina, prin încurajarea practicării activităţilor fizice şi sportive; stimularea participării slătinenilor la viaţa culturală, prin diversificarea ofertei culturale; stimularea implicării organizaţiilor neguvernamentale în valorificarea potenţialului cultural al oraşului.
Beneficiarii trebuie să suporte o contribuţie de minimum 10% în numerar sau natură din valoarea totală a finanţării.