Turişti în Olt, pentru doar o zecime din locurile de cazare

226

Prima lună a acestui an a adus în Olt, potrivit datelor Direcţiei Judeţene de Statistică Olt, 4.593 de turişti care au înnoptat în unităţile de cazare turistică. Vizitatorii au ocupat doar 16,5% din locurile de cazare disponibile în judeţ.

Are cu ce se lăuda, însă este deficitar în a-şi promova obiectivele ce ar putea stârni interesul mai multor vizitatori. În atare situaţie, să te menţii pe piaţa dacă ai o afacere cu servicii de cazare turistică în Olt, este foarte greu. În ianuarie, potrivit DJS Olt, indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a atins doar 16,5%, cel mai înalt prag înregistrat anul trecut fiind în mai, când abia s-a ocupat o treime din capacitate.
Cu afaceri, la vânătoare, participanţi la diverse evenimente sau simpli vizitatori, în judeţul nostru au poposit în prima lună a anului doar 2058 de turişti, cazaţi la hoteluri (1900), vile turistice (32) şi pensiuni turistice, cu circa 300 mai puţini decât aceeaşi perioadă a anului precedent.
În schimb, la capitolul înnoptări în structurile de primire turistică, situaţia s-a dublat, înregistrându-se o uşoară creştere faţă de 2015. S-au cazat peste noapte 4593 de turişti, dintre care 4002 la hoteluri, 422 la pensiuni turistice şi 172 la vile turistice.