Şcoala valorilor- 19 calificări la fazele naţionale ale olimpiadelor

1671
Cei mai buni la lectură

Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina este una dintre unităţile de învăţământ din judeţ cu cei mai mulţi elevi calificaţi la olimpiadele şi concursurile naţionale. Anul acesta, s-au calificat 17 elevi, dintre care 7 la matematică.

Şcoala „Eugen Ionescu” Slatina şi-a câştigat pe drept titlul de cea mai bună şcoală gimnazială din judeţ. În anul şcolar trecut a depăşit media pe ţară în ceea ce priveşte rezultatele elevilor la Evaluarea Naţională, iar anual unitatea impresionează prin numărul de elevi calificaţi la fazele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare şi se poate mândri cu sute de premii şi a zeci de medalii de Aur, Argint şi Bronz obţinute. Materii precum limba română, matematică, informatică, la care se adaugă anul acesta, după o pauză de câşiva ani, istoria şi franceza, par să nu mai aibă nicio taină pentru elevii acestei şcoli, dezvăluite de profesori de excepţie precum Gabriela Constantinescu, Graţiela Popa, Mariana Năsui, Doru Popescu, Ştefan Urâtu, Ionela Ciobanu, Popescu Mădălina şi lista ar putea continua.

Mândria şcolii
Mândria şcolii

Succes judeţean la Olimpiada de Matematică

Oltul va fi reprezentat anul acesta de nu mai puţin de 154 de elevi. Printre şcolile gimnaziale cu cei mai mulţi calificaţi se numără Şcoala nr.8 Slatina, ce poartă numele marelui dramaturg slătinean Eugen Ionescu. De aici s-au calificat 17 elevi, înregistrându-se şi o dublă calificare la matematică şi informatică pentru elevii Vlad Coneschi şi Robert Vădăstreanu. Matematica rămâne şi în acest an materia cu cele mai multe reprezentări, din cei 18 elevi de liceu şi gimnaziu calificaţi din tot judeţul, 7 învaţă la „Eugen Ionescu” Slatina, pregătiţi de profesorii Graţiela Ludmila Popa şi Mariana Năsui. Calificarea este una istorică, reprezentând un succes judeţean. Vor reprezenta şcoala şi judeţul elevii: Andreea Dobre- clasa a VI-a B, Vlad Silviu Coneschi- clasa a VI-a C, Diana Ţolu- clasa a VI-a B, Anastasia Ştefănescu- clasa a VI-a C, Robert Vădăstreanu- clasa a VII-a B, Maria Tudosie- clasa a VII- a B şi Mihaela Francesca Ene (se pregăteşte şi la Centrul Judeţean de Excelenţă Olt)- clasa a VIII-a C.

Calificaţi şi la română, istorie, franceză şi informatică

Vlad Coneschi şi Robert Vădăstreanu vor reprezenta judeţul şi la informatică.
Iulia Vîrban, elevă în clasa a VIII-a C, s-a calificat la Olimpiada Națională de Istorie, ratând-o „la mustaţă” şi pe cea la Limba şi literatura română, unde s-a clasat pe locul III. Calificată la faza naţională a Olimpiadei de Limba şi literatura română este Rebecca Dîrstaru. Cea care a secondat-o, Alexandra Matei, va reprezenta judeţul la Olimpiada Lectura ca Abilitate de Viaţă (OLAV), de data aceasta Rebecca Dârstaru fiind cea care a ratat calificarea, ocupând locul II. Calificată la naţională la OLAV este şi Ştefania Moţoc- clasa a V-a, pregătită de prof. Dana Pletoiu. Trebuie remarcat că la această olimpiadă, la care se califică doar câte un reprezentant pe judeţ pentru clasele V-VI şi VII-VIII, ambele locuri ce revin judeţului sunt ocupate de către elevi ai Şcolii „Eugen Ionescu” Slatina.

Alte calificări ale şcolii sunt cele la naţionalele de Lingvistică- eleva Eliana Dan- clasa VII B, franceză- Bianca Păunescu- VIIC, Cultură şi Spiritualitate (română- religie)- Lavinia Ghencea-VIB, precum şi „Made for Europe”- pentru proiecte educaţionale cu finanţare europeană- Adelina Popescu-clasa a VIII-a, din echipa de susţinere a proiectului făcând parte şi prof.Carmen Vespescu şi Maria Marian.

„Am reuşit aceste performanţe prin profesionalism, elevi interesaţi, familii care susţin copiii şi şcoala, tradiţia şcolii şi competitivitatea destul de mare la nivelul unităţii între cadrele didactice şi între elevi. Anul acesta merită punctate calificările la matematică din punct de vedere cantitativ, o revenire a calificărilor naţionale la istorie şi franceză după o pauză de 4-5 ani, precum şi reuşita echipei noastre la concursul „Made for Europe”, susţine Gabriela Constantinescu, directorul şcolii, la rându-i unul dintre cadrele didactice implicate în menţinerea şi dezvoltarea acestei „pepiniere” de olimpici, cu elevi calificaţi la Naţionale.