O legendă a fotbalului a încetat astăzi din viață

112

 

Un mare fotbalist olandez a încetat astăzi din viaţă, la vârsta de 68 de ani. Johan Cruyff a pierdut lupta cu cancerul pulmonar, la nici trei săptămâni de la diagnosticare.

Olandezul era considerat unul dintre cei mai mari fotbalişti ai lumii. Acesta a decedat la Barcelona.

Triplu câştigător al Balonului de Aur, Johan Cruyff spunea, în noiembrie, după prima ședință de chimioterapie, că simte că va câștiga bătălia cu teribila maladie. S-a stins, însă, joi, la Barcelona, orașul unde s-a mutat încă din 1973.

 

Fotbalistul şi-a început cariera la Ajax Amsterdam, cu care a câştigat 3 Cupe ale Campionilor Europeni( 1971, 1972, 1973), după care s-a transferat la FC Barcelona. Cariera de fotbalist a încheiat-o la Feyenoord, unde a jucat în ultimul sezon ca jucător, câștigând titlul și Cupa Olandei. După plecarea de la FC Barcelona, în 1996, Cruyff a mai pregătit doar selecţionata Cataloniei, în perioada 2009 – 2012.
La primul meci după anunțul privind boala lui Johan Cruyff la Barcelona, cu Eibar, pe 26 octombrie, jucătorii campioanei Spaniei au ieșit pe teren cu tricouri inscripționate cu mesajul „Curaj, Johan”.