Se caută finanțare pentru realizarea “Parcului de Agrement Tematic Strehareț”

321

Lăsată la voia întâmplării de ani de zile, Pădurea Strehareț a reintrat în atenția autorităților locale. Acestea vor să transforme o parte din pădure în Parc de Agrement Tematic. Grădina ZOO va fi parte integrată în acest proiect ampluu.

Primăria Slatina și-a propus realizarea acestui parc tematic în care să poată fi observat habitatul natural, flora și fauna cuprinsă într-o infrastructură specifică ce poate asigura agrement pentru locuitorii și potențialii turiști.

“În acest sens există deja un Studiu de Fezabilitate finalizat care va fi reactualizat în momentul în care va fi identificată sursa de finanțare. La acest moment se caută o sursă de finanțare strict pe fonduri europene ca urmare a schimbărilor lucrărilor majore ce se vor a fi realizate în perimetrul menționat”, ne-a declarat Mugurel Manea, purtător de cuvânt al Primăriei Slatina.

Proiectul Parcului de Agrement Strehareț cuprinde crearea de noi căi de acces, realizarea unei pârtii de schi și săniuș, o pistă enduro, un parc cu tiroliene și o Grădină Zoologică cu o întindere de 4 hectare, dar și spații pentru picnic și spectacole, un loc de joacă pentru copii, țarcuri pentru păsări și animale conform noilor norme europene în domeniu.

“De menționat că, toate acestea pot rămâne ”în picioare” sau pot fi schimbate în funcție de sursa de finanțare ce va fi găsită pentru realizarea proiectului. În plus, viitoarea  conducere a municipalității poate veni  cu noi idei în acest sens. Poate schimba anumite elemente sau poate menține integral actualul proiect”, a completat Manea.

Din toamna anului trecut, în zona Pădurii Strehareț, intrarea dinspre Cimitirul Strehareț, a fost instituit un post permanent de pază. Anul acesta vor fi montate cinci camere video de supraveghere ce vor acoperi ca un cordon Pădurea Strehareț, acțiunea având loc prin intermediul unui proiect de modernizare a sistemului de supraveghere în Slatina derulat pe fonduri locale în sumă totală de 2 milioane lei. Proiectul acesta  prevede amplasarea a 64 de camere video noi în oraș.

Proiectul Parcului de Agrement ”Strehareț” Slatina a fost gândit ca o oază de distracție și relaxare în mijlocul naturii, o alternativă de a dezvolta turismul și educația civică. Proiectul este vital pentru oraș și pentru că va duce la reabilitarea ecologică a zonei, eliminarea depozitării ilegale a deșeurilor în zonă și tăierea ilegală a arborilor.