Luni se dă startul „Campionatului de fotbal între copii”

793

Ieri consilierii locali ai aprobat regulamentul și finanțarea „Campionatul de fotbal între copii”, ediția I.

Astfel, primăria Slatina va organiza în acest an prima ediție a unui campionat de fotbal destinat copiilor.

Elevii claselor I-IV la școlile din Slatina vor putea participa anul acesta la o competiție de fotbal. Cei mai buni fotbaliști ai orașului se vor putea înscrie la Campionatul de fotbal între copii, pe care Primăria Slatina îl va organiza în perioada 20- 31 martie. Este pentru prima dată când administrația municipală organizează această competiție, cu scopul dezvoltării vieții sportive și valorificării potențialului sportiv al copiilor.

Campionatul de fotbal între copii”, ediția I se va desfășura în perioada 20 – 31 martie, iar meciurile se vor juca pe trei terenuri, respectiv pe cele sintetice de la școlile ”Eugen Ionescu”, ”George Poboran” și ”Constantin Brâncoveanu”.

Potrivit reprezentanților primăriei la campionat vor participa toate cele 11 școli din municipiu, iar echipele vor fi formate din elevi din clasele I-IV. Se va juca în sistem eliminatoriu, echipa învingătoare într-un meci va merge mai departe.

“Primăria Slatina susține proiectele structurilor sportive care au ca obiectiv realizarea de recorduri și victorii care contribuie la afirmarea imaginii Slatinei pe plan local. În plus, un alt scop a constat în promovarea sportului de masă și descoperirea de noi talente în rândul elevilor din ciclul I-IV”, ne-a declarat Mugurel Manea, purtător de cuvânt al Primărie Slatina.

În finalul competiției cei mai buni vor fi premiați  cu premii ce constau în echipamente sportive, mingii, cupe și diplome. echipele câștigătoare vor fi declarate cele care se vor clasa pe primele patru locuri din clasamentul final.

Finanțarea competiției se va face din bugetul local și se va ridica la 15.000 lei, sumă necesară pentru organizare și premii acordate câștigătorilor.