Ministrul Borc şi-a băut cafeaua la OMV Slatina şi a servit masa la Piatra-Olt, cu toată lumea

651

Ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, vicepremierul Costin Grigore Borc, a vizitat astăzi Oltul, impresionând prin discreţia, bunul-simţ şi modestia de care dă dovadă. După modelul „Obama”, acesta nu a aşteptat „covorul roşu” şi masa „la separeu”, „dezbrăcând” funcţia atunci când a fost nevoie să se poarte ca un simplu om.

Astăzi, Ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, vicepremierul Costin Grigore Borc, a ajuns în judeţul Olt, unde a vizitat ALRO Slatina, apoi Piatra-Olt, participând la inaugurarea oficială a fabricii Prolyte, o investiție realizată cu finanţare europeană ce va genera aproximativ 500 de noi locuri de muncă.
Ministrul a ajuns în Slatina mai devreme decât ora programată cu aproximativ o oră dar, după cum a mărturisit, venind din mediul de afaceri, nu cel politic, nu a vrut să deranjeze autorităţile şi să le ia prin surprindere. Drept urmare, a oprit ca un cetăţean de rând la OMV şi a comandat o cafea. A plătit-o, dar nu a apucat să termine de băut, fiind luat pe sus de către autorităţile alertate de sosirea acestuia şi dus la Alro. La Piatra-Olt, ministrul nu a avut pretenţia de a fi servit separat la prânz, acceptând să ia masa alături de toţi cei prezenţi la inaugurarea fabricii.
Interesant a fost şi faptul că “Obama de România”, reprezentantul Guvernului tehnocrat, a făcut deplasarea în Olt însoţit doar de către un secretar de stat şi un consilier, fără a apela la antemergător, aşa cum obişnuia predecesorul său, Gabriel Oprea.