Români reținuți pentru trafic de migranți

114

 

Procurorii  DIICOT au dispus, în ultimele zile, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Nahapetyan Artak, cetățean armean, Penciu Ștefan, Eșeanu Alexandra Gabriel, cetăţeni români, şi Wali Nazem Dashad, cetățean irakian, pentru savârşirea  infracţiunilor  de constituire a unui grup infracțional organizat, trecere frauduloasă a frontierei de stat în formă continuată și trafic de migranți.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada noiembrie 2015 – februarie 2016 inculpaţii au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, respectiv călăuzirea migranţilor de origine arabă (de cetăţenie siriană, afgană, irakiană şi palestiană), prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, prin zona verde, în vederea transportării acestora către state din vestul Europei.

La data de 28 februarie 2016, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial București împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București şi poliţişti de frontieră din cadrul I.G.P.F. Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti – Otopeni  au depistat la frontiera României cu Ungaria un transport de 8 migranți (4 femei, 3 copii minori și un bărbat de cetățenie siriană și irakiană) care urmau să treacă fraudulos frontiera de stat a României, cu sprijinul membrilor grupului infracțional organizat.