Simona Halep încă „mai poate”

239

Căderea din ultima perioadă a Simonei Halep a intrat în atenţia tuturor, însă tenismena are încă rezultate care îi descriu valoarea şi priceperea în sportul pe care îl practică.

Constantă la un nivel înalt este probabil lucrul cel mai dificil de obţinut în tenis, drept dovadă stând o statistică ce arată că Simona Halep şi Serena Williams sunt singurele jucătoare ce au reuşit să se menţină în top 5 mondial în ultimii doi ani.

În martie 2014, Simona Halep devenea românca ce obţinea cea mai bună clasare din istoria ţării noastre – locul 5 – iar de atunci sportiva noastră s-a aflat într-o ascensiune continuă.

Simona se afla acum într-un moment dificil, însă căderea ei nu este la fel de abruptă precum cea resimţită de rivalele sale în acest interval.

Spre exemplu, Aga Radwanska, jucătoarea care ocupa locul 3 WTA în urmă cu doi ani, a avut momente în care s-a aflat chiar şi pe poziţia a 15-a în clasamentul WTA. Acum a revenit pe locul 3, însă este în continuare caracterizată de o inconstanţă.

De asemenea, Vică Azarenka, aflată pe locul 4 WTA în urmă cu doi ani, a ieşit la un moment dat şi din top 50 mondial. Acum se afla abia pe locul 14 WTA.

Simona va coborî începând de luni pe locul 5 în clasamentul mondial, aceasta fiind cea mai slabă clasare pentru sportiva noastră în ultimii doi ani.