Adina Diaconu, cu echipa României la Campionatul Mondial din Malaezia

367

Slătineanca Adina Diaconu face parte din echipa României care participă la Campionatul Mondial de tenis de masă din Kuala Lampur, Malaezia, care a început ieri. Echipa feminină a debutat cu victorie.

Echipa feminină a României de tenis de masă a debutat cu dreptul la Campionatul Mondial din Malaezia, învingând Spania cu 3-0. Daniela Dodean (locul 65 ITTF), campioana europeană Eliza Samara (locul 23 ITTF) şi Bernadette Szocs (ocul 71 ITTF) au făcut figuri frumoase, fără să piardă vreun set, urmând să-şi confirme valoarea celelalte componente ale lotului- Cristina Hârâci (locul 167 ITTF) şi slătineanca Adina Diaconu (locul 125 ITTF).

Campionatul este organizat în perioada 28 februarie- 6 martie, fiind prima participare cu lotul de senioare a slătinencei noastre. Deşi abia a împlinit 16 ani, Adina a fost selectată la lot pentru a reprezenta România în Malaezia, ea fiind cea mai bună jucătoare de tenis de masă din Europa din toate timpurile la juniori şi cadeţi şi singura jucătoare din lume care a câștigat patru medalii de aur din patru posibile la un campionat european de juniori și a reușit să intre în Top 10 mondial. Adina Diaconu deţine 10 titluri europene şi a intrat în galeria celor mai mari sportivi care deţin un număr record de titluri.

La acest campionat, echipa feminină a României (locul 10 ITTF) face parte din Grupa A şi are adversare puternice: campioana mondială en titre, China- primul loc în ierarhia ITTF, Taipei (locul 8 ITTF), Ungaria (locul 16 ITTF), Spania (locul 17 ITTF) şi Malaezia (locul 43 ITTF).