Ponta, bănuit ca a intervenit prea mult în eliberarea lui Mădălin Voicu

121

Fostul premier, Victor Ponta, pare să fi avut un rol important în eliberarea lui Mădălin Voicu. Plenul Camerei Deputaților a respins, săptămâna trecută, cererea DNA pentru încuviințarea arestării deputatului Mădălin Voicu. S-au înregistrat 103 de voturi pentru și 158 împotrivă. Un rol decisiv în respingerea solicitării DNA l-a avut fostul premier.

Ponta le-a spus deputaţilor că, dacă intervenţia unui parlamentar pe lângă un membru al Guvernului s-ar interpreta ca trafic de influenţă, toţi social-democraţii ar trebuie să aibă dosare penale, pentru că au apelat la el de nenumărate ori în cei trei ani şi jumătate de guvernare PSD.

Potrivit procurorilor DNA, Mădălin Voicu a intervenit la ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pentru a-l primi pe Nicolae Păun, care punea presiune pentru adoptarea unei hotărâri de Guvern.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis miercuri plângerea deputatului Mădălin Voicu prin care acesta contesta măsura controlului judiciar și cauțiunea de 500.000 de lei instituite de DNA împotriva lui, în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani. Judecătorii au desființat ordonanța procurorilor și au revocat măsura preventivă a controlului judiciar pe cauțiune în ceea ce îl privește pe Mădălin Voicu.