A început evaluarea psihosomatică pentru înscrierea la clasa pregătitoare, în 6 centre în Olt

791

Începând de ieri şi până pe 16 martie, copiii care se înscriu la clasa pregătitoare în anul şcolar 2016-2017, dar nu împlinesc 6 ani până pe data de 1 septembrie, sunt evaluaţi psihosomatic. La nivelul judeţului există 6 centre de evaluare.

Părinţii cre doresc să-şi înscrie copiii la clasa pregătitoare, pot face acest lucru în perioada 29 februarie- 18 martie sau în cadrul celei de-a doua etape- perioada 30 martie- 8 aprilie. Anul viitor, în şcolile oltene vom avea pentru clasa pregătitoare 162 de clase tradiţionale, 2 de step by step şi 47 de clase în regim simultan de 2,3,4 clase. Noutatea acestui an este că niciun copil nu va mai putea fi înscris în clasa I fără să fi urmat clasa pregătitoare mai întâi, în anii şcolari anteriori fiind permisă şi excepţia înscrierii copiilor direct în clasa I.
Copiii pe care părinţii doresc să-i înscrie la clasa pregătitoare, însă nu împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 1 septembrie, vor trebui să treacă mai întâi de o evaluare psihosomatică, care să-i declare pregătiţi să meargă la şcoală. Răspunsul negativ îi va plasa la grupa mare la grădiniţă. Evaluarea psihosomatică a început ieri şi va dura până pe data de 16 martie, iar la nivelul judeţului Olt se va face în 6 centre: la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Olt- în incinta Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Şcoala Gimnazială „Nicolae Coculescu” Scorniceşti, GPN „Dumbrava Minunată” Drăgăneşti, GPP nr.3 Caracal, GPP „Floare de Tei” Corabia şi GPN „Ion Creangă” Balş. Copiii trebuie să vină însoţiţi de către părinţi sau tutorele legal, între orele 10.00-18.00, după o programare prealabilă.
Pe 26 martie se vor afişa locurile rămase libere şi copiii rămaşi neînscrişi după prima etapă, pe 15 aprilie fiind afişate listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare;
Etapa a doua de înscriere va fi destinată copiilor care n-au fost cuprinşi într-o şcoală sau care n-au participat deloc la prima etapă de înscriere. În cadrul acesteia, cererile de înscriere vor putea fi completate doar pentru unităţile de învăţământ la care mai există locuri libere.