Corăbienii, plătiți de primărie să captureze maidanezii

250

Modelul Vâlcov de a scăpa de maidanezi, nepus în practică la Slatina, se implementează în Orașul Teilor, locuitorii fiind recompensați cu bani dacă duc câinii vagabonzi la adăpostul construit cu fonduri europene.

În urmă cu câțiva ani, fostul edil Darius Vâlcov propunea la Slatina o metodă inedită de a scăpa străzile de maidanezi: fiecare locuitor care prinde și predă la adăpost un patruped, să fie recompensat cu 5 lei. Metoda nu a mai fost pusă însă în practică, edilul concesionând serviciul de ecarisaj. Din acest an, corăbienii au primit aceeași ofertă de la administrația locală, tariful pentru hingherii amatori fiind stabilit la 10 lei.

Adăpostul de câini din Orașul Teilor a cazat deja prima sută de animale, cuștile moderne de capturare fiind achiziționate de la Londra. Construirea lui s-a realizat cu fonduri europene, în cadrul unui proiect de economie socială. Proiectul „Sistem de resurse şi instrumente pentru sprijinirea economie sociale din regiunile Vest şi Sud Vest România” a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Beneficiarul proiectului este SES Asociaţia Centrul Metropolitan de Resurse Umane CRUM, primăria olteană fiind unul dintre cei opt parteneri din mai multe județe. Proiectul vizează înfiinţarea a şapte structuri de economie socială (SES) în care vor activa la început 45 de angajaţi, din care 30 de persoane vulnerabile şi acţiuni de formare/dezvoltare a resurselor umane pentru 264 de persoane.

Valoarea proiectului a fost de 682.320,20 lei, din care 17.467,39 reprezintă contribuţia partenerilor.

Structura corăbiană va trebui păstrată cel puțin trei ani de zile, adăpostul având o capacitate de 90 de locuri și deține autorizație sanitar-veterinară.

2 COMENTARII

  1. Ce tampenie. Foarte multe animale vor fi brutalizate de idioti care vor doar sa castige usor bani de-o bere.

Comments are closed.