15 grupe de grădinari testează deprinderi financiare

254

Circa 300 de preșcolari olteni vor fi învăţaţi noţiunile elementare de educaţie financiară, în cadrul unui proiect-pilot derulat în semestrul II.

Educația financiară se va studia de la anul și la grădinițe, ca optional. Pentru a vedea cum înțeleg noțiunile preșcolarii, în semestrul II se va derula un proiect pilot în câteva unități din județ. ,,De la joc la educație financiară” a fost lansat vineri în Olt, educatoarele primind cărțile și soft-urile educaționale, asigurate prin sponsorizare BCR, instituție parteneră în proiectul inițiat de Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație (APPE) și sprijinit de Ministerul Educației și SC Infomedia Pro SRL. La lansarea organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt la GPP ,,Ion Creangă” Slatina au participat directorii grădinițelor cu personalitate juridică și metodiștii pentru educație timpurie.
,,În semestrul II, noțiuni de educație financiară vor fi învățați numai preșcolarii de la 15 grupe din județ: opt de la Slatina, câte două la Balș și Caracal și câte o grupă din localitățile Corabia, Scornicești și Drăgănești. Vorbim de un grup țintă de 300 de preșcolari”, ne-a declarat Leontina Manea, inspector şcolar învăţământ preşcolar – Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt.
Prin acest proiect, grădinarii vor fi învăţaţi noţiuni elementare de educaţie financiară, urmărindu-se ca aceştia să respecte munca şi banii, în activităţi fiind implicate şi părinţii. “Alfabetizarea” în domeniul financiar presupune cunoaşterea noţiunii de bani, utilizarea banilor, economisirea lor. Educatoarele care predau aceste cursuri au beneficiat, la rândul lor, de formare, asigurată de BCR.