Malurile Slatinei cu pericol de prăbuşire, cuprinse în programe de consolidare

405

Pentru a evita riscul de surpări şi alunecări de teren şi pentru a se împiedica repetarea situaţiei de anul trecut când casele mai multor familii au fost la un pas să se prăbuşească, Primăria Slatina a luat în calcul demararea în acest an a unor proiecte de consolidare a versanţilor de la Malul Livezi, Dealul Viilor, Grădişte şi Şcoala de Poliţie.

În programul de investiţii pe 2016, se vor realiza studii de fezabilitate sau geo pentru cei patru versanţi expuşi eroziunii, consilierii locali aprobând luna trecută sumele de 30.000 de lei pentru Malul Livezi, 18.000 pentru Dealul Viilor şi 15.000 pentru Grădişte şi Şcoala de Poliţie.

„Referitor la proiectele de consolidare versanţi Grădişte şi Şcoala de Poliţie, primăria intenţionează ca anul acesta să realizeze o identificare a terenurilor care fac parte din domeniul public, pentru a stabili modalitatea de a se interveni cu lucrări de consolidare. Apoi vor urma expertize geodezice şi geotehnice”, declară Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al administraţiei municipale.
Evenimentele de anul trecut au determinat autorităţile locale să acorde o mai mare importanţă consoilidării versanţilor din municipiu care pot deveni în orice moment o problemă. În decembrie, alunecările de teren de pe strada Malul Livezi au pus în pericol de prăbuşire casele a patru familii. Situaţia a două dintre acestea a fost atât de gravă, pereţii riscând oricând să se prăbuşească şi să prindă cele patru persoane locatare sub dărâmături, încât primăria a fost nevoită să îi evacueze pe soţii Pauliuc şi Badea şi să le asigure locuinţe de urgenţă.
Iar acest caz nu a fost singular. În martie, s-a surpat o parte din strada Malul Livezi, de alunecarea de teren fiind afectată casa familiei Barbu, compusă din 8 membri. Malul abrupt riscă în orice moment să se surpe, una dintre cauze fiind şi tăierea necontrolată a pomilor.
PE ACEEAŞI TEMĂ:

 

1 COMENTARIU

  1. Cele doua familii locuiau (fam Badea inca locuieste) pe str. Dealul viilor nr.67, respectiv 69.

Comments are closed.