Prea… Parfumatul face lobby pentru familia clasică

175

Prea Fericitul episcop al Slatinei şi Romanţilor şi-a căpătat, pe drept, titlul de… Prea Parfumatul. Şi cum să nu fie numit aşa, când mai-marele ortodocsiei oltene lasă în urmă-i dimineaţa un buchet de miresme florale. Ce mir? Ce tămâie? Veşmintele-i preasfinte, preaparfumate şi prea…scumpe, de a căror valoare ai putea îmbrăca de la piele o familie întreagă, îmbie simţurile celor pe care-i întâlneşte în drumul spre Episcopie cu miresme lumeşti, cum se spune în vocabularul preoţesc.
Ca să nu se trezească într-o bună zi cu doi bărbaţi sau două femei în faţa altarului cărora să le pună pirostriile pe cap, Prea Parfumatul a mobilizat recent întreaga suflare preoţească şi armata de dascăli de religie. Bătălia creştinătăţii împotriva păcătoşilor ce ar îndrăzni să nesocotească porunca Domnului se dă pe „câmpul” Constituţiei, forţând prin semnături introducerea expresă a noţiunii de familie ca fiind formată din căsătoria unui bărbat cu o femeie.

CITEŞTE mai multe despre OLTENICĂ, în săptămânalul Realitatea Oltului, ce poate fi cumpărat la chioşcurile de presă din judeţ