Preşcolarii, învăţaţi ce sunt banii şi să respecte munca

351

Preşcolarii din judeţ vor fi învăţaţi noţiunile elementare de educaţie financiară, în cadrul unui proiect derulat în semestrul II.

La nivelul judeţului Olt se va derula în semestrul al II-lea proiectul pentru învățământ preșcolar ,,De la joc la educație financiară”, proiect inițiat de Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație (APPE) și sprijinit de MENCȘ, BCR și SC Infomedia Pro SRL. Pentru lansarea proiectului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt a invitat directorii grădinițelor cu personalitate juridică și metodiștii pentru educație timpurie la GPP ,,Ion Creangă” Slatina, pe 5 februarie, ora 13,00.
Prin acest proiect, grădinarii vor fi învăţaţi noţiuni elementare de educaţie financiară, urmărindu-se ca aceştia să respecte munca şi banii, în activităţi fiind implicate şi părinţii. “Alfabetizarea” în domeniul financiar presupune cunoaşterea noţiunii de bani, utilizarea banilor, economisirea lor. Educatoarele care predau aceste cursuri beneficiază, la rândul lor, de formare, asigurată de BCR.