Vacanța de vară ar putea să dispară pentru unii elevi

340

Pentru copii cu siguranță nu va fi o veste prea bună, dar va fi o ușurare pentru părinții lor cu program ocupat. E un adevărat calvar pentru unii dintre ei să aibă grija de copii în timpul vacanței de vară, când nu mai dispun de programul de îngrijire zilnic din școli și trebuie să îi supravegheze non-stop. În acest aspect, guvernul a venit cu o idee.

Elevii ar putea merge la școală și în vacanța de vară. Mai mulți senatori au depus un proiect de lege în acest sens pentru a veni în sprijinul părinților care nu au cu cine să își lase copiii acasă.

Astfel, aceștia ar putea fi supravegheați mai bine în timpul liber. Proiectul de act normativ nu prevede clar dacă profesorii vor fi obligați să participe la activități recreative.

Anton Hadăr, președintele Federației Sindicale „Alma Mater” susține că ideea nu este rea, numai că totul depinde de dascăli. Dacă vor fi plătiți pentru orele suplimentare ar putea renunța la concediu pentru a sta cu elevii, scrie reporterntv.ro.

În plus, unitățile de învățământ trebuie să aibă logistica necesară pentru ca alevii să fie atrași să vină și în vacanța de vară la școală.

Potrivit legii, cheltuielile ar urma să fie suportate de părinți. Actul normativ urmează să intre în dezbaterea Senatului în luna februarie, după începutul sesiunii parlamentare.

1 COMENTARIU

  1. ,,daca vor fi platiti …ar putea renunta la CO ptr a sta cu elevii’.Pai ce concediu au invatatorii,profesorii?Au obligatia sa treaca pe la scoala-adica ce sa faca?nimic- si nu trec.Pot sa o faca domnule Alma Mater ,Haradaufara nici o plata.Pe peroada de vara primesc bani degeaba,primesc salariu pe 2-3 luni la inceput de vacanta si nu mai trec pe la scoala.

Comments are closed.