Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, condamnaţi la închisoare cu executare

229
Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au făcut un nou pas spre penitenciar. Ei au fost condamnaţi de instanţa de fond la patru şi, respectiv, trei ani de închisoare

Magistraţii Tribunalului Constanţa l-au condamnat, în această dimineaţă, pe Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte, la patru ani de închisoare cu executare iar pe complicele său, Marian Căpăţână, la trei ani de închisoare cu executare. Ei vor trebui să plătească statului şi impotante sume de bani. Sentinţa nu este definitivă ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Cea mai mare sumă o are de a achitat Marian Căpăţână, complicele lui Mircea Băsescu. El trebuie să dea statului 350.000 euro în timp ce fratele fostului şef al statului trebuie să achite 250.000 euro.

Cei doi sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă, fiind acuzaţi că au luat diverse sume de bani de la interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru a-l salva de închisoare într-un dosar în care era acuzat de procurori de tentativă de omor asupra unui nepot.

Procurorii şi-au întocmit dosarul pe denunţul interlopului dar şi pe o serie de înregistrări ambientale depuse la dosarul cauzei de membrii familiei acestuia.Ei au solicitat magistraţilor pedeapsa maximă pentru cei doi inculpaţi, aflaţi sub control judiciar.

Relaţia dintre familia preşedintelui şi cea a interlopului Sandu Anghel a intrat în atenţia presei în 2010, când Mircea Băsescu a botezat-o pe nepoata lui Bercea.

Nu a fost însă prima dată când numele lui Mircea Băsescu a fost invocat în legătură cu dosare penale. În 2011, el apare în inteceptările din dosarul evaziunii din Portul Constanţa el se plânge unuia dintre inculpaţii, fostul secretar de stat din Ministerul de Interne, Laurenţiu Mironescu, că nu se poate fura.