Poliţia Olt scoate „arsenalul greu” în stradă: 500 de poliţişti pentru siguranţa Revelionului!

165

Un număr mare de poliţişti olteni vor petrece noaptea dintre ani în stradă. Nu la petrecerea organizată de Primăria Slatina în aer liber pe esplanadă, ci la datorie. Inspectoratul de poliţie Judeţean Olt informează că aproape 500 de poliţişti din judeţ se vor afla în stradă pentru ca trecerea în Noul An să fie făcută în linişte şi siguranţă publică. Măsurilevor continua pânăîn a treia zi a lui 2016.
Mai exact, 493 de poliţişti olteni vor acţiona suplimentar faţă de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică. Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, 337 sunt poliţişti de ordine publică, 72 de poliţişti de la rutieră şi 84 de la celelalte structuri, respectiv: poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.
Vor fi supravegheate îndeaproape cele patru manifestări publice de amploare (concerte, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă), la care sunt aşteptate să participe aproximativ 4.000 de persoane. Poliţia Rutieră va acţiona pe întreaga reţea de drumuri, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice.