Percheziţii domiciliare la deţinătorii de petarde ilegale

417

Cinci locuinţe din Caracal, Traianu şi Mihăieşti au fost astăzi percheziţionate de către poliţiştii Biroului Arme, Explozibili, Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Olt, acţiunea de depistare a deţinătorilor ilegali de articole pirotehnice continuând într-o piaţă din Slatina. Oamenii legii au ridicat peste 5.300 de articol, fiind întocmite dosare penale pe numele a şase persoane.

Articole ilegale găsite la vânzare la un tânăr într-o piaţă din Slatina
Articole ilegale găsite la vânzare la un tânăr într-o piaţă din Slatina

Artificiile v-ar putea costa libertatea pe un an

Poliţiştii atrag atenţia că frumuseţea Sărbătorilor de iarnă nu ar trebui umbrită de acţiuni ilegale privind deţinerea, folosirea sau comercializarea de petarde sau artificii interzise.
„Reamintim faptul că legislaţia în vigoare interzice comercializarea către persoanele fizice a obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele F2 – f4, T.1, T.2. Persoanele juridice autorizate în condiţiile legii nu pot comercializa către alte persoane juridice autorizate decât articole pirotehnice din clasele/categoriile pentru care au fost autorizate, iar către populaţie nu pot comercializa articole pirotehnice din clasele/categoriile f2 f4. De asemenea, organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile f3 şi f4 este permisă numai în condiţiile în care există acordul primăriei, al inspectoratului pentru situaţii de urgenţă judeţean sau şi avizul inspectoratului judeţean de poliţie, pe a cărui rază se execută jocurile respective – jocuri profesionale. Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, Poliţia Română atrage atenţia asupra periculozităţii folosirii materialelor pirotehnice interzise. Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.”, atenţionează comisar-şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.